Artikel 1 Midden Nederland


Informatie

Art.1 Midden Nederland is een onafhankelijke organisatie die in de gehele provincie Utrecht discriminatie voorkomt en bestrijdt. Eind 2009 zal elk van de 29 gemeenten een antidiscriminatieloket hebben. De meldpunten dienen om klachten op te nemen en door te geven aan de professionele klachtenconsulenten van Art.1 Midden Nederland.

Dutchlabel ontwikkelde voor Art.1 Midden Nederland de campagne ‘Discriminatie beschadigt. Melden helpt.’ Het concept van de campagne is erop gestoeld te laten zien dat discriminatie beschadigt. Op vier verschillende posters zijn mensen te zien die ‘letterlijk’ worden bekrast, verscheurd, gestoken en gesneden. Het betreft meldingen van discriminatie waar het meldpunt regelmatig mee te maken heeft, zoals discriminatie op leeftijd, seksuele gerichtheid, ras, religie en lichamelijke handicap.

De campagne zal moeten leiden tot een forse stijging van het aantal meldingen bij Art.1 Midden Nederland, want als discriminatie wordt gemeld kan er pas iets tegen ondernomen worden.

Dutchlabel heeft het concept bedacht, de vormgeving ontwikkeld en de uitrol van de gehele campagne verzorgd. De campagne werd ingeluid met een flashmob. Verder zijn in 29 gemeenten van de provincie Utrecht abri’s, driehoeksborden, bussen, advertenties, freecards, banners en een website ingezet.